CSODAKÖNYV TÜNDÉR MESE

CSODÁLATOS MESE NEM CSAK GYEREKEKNEK. KÉT TESTVÉR KALANDJAI CSODAFÖLDÖN, A TÜNDÉREK, KOBOLDOK FÖLDJÉN. GYERMEK OLDALAK!

Glitter Text Generator

Nekem Csodakönyvem van, neki Csodasulija!

Szeretném bemutatni!

Glitter Text Generator

Az önállóan és szabadon gondolkodó gyerekeket nevelő szülők tanácsadója."Nézd így dob egy profi! Profi leszek!"


A minap egy talán általad is ismert filmben, egy apa és kisfia közötti beszélgetésre lettem figyelmes.


Ahogy ment előre a beszélgetés először csak előredőlve figyeltem, majd a szemem is kikerekedett és éreztem, hogy most valami nagyon fontosat találtam. Rögtön arra gondoltam: ezt mindenképpen el kell meséljem Neked. FONTOS! A film igaz történet alapján készült.


Alkér Orsolya az önállóan és szabadon gondolkodó gyerekeket nevelő szülők tanácsadója

alkerorsi.jpg

Alkér Orosolya

Az önállóan és szabadon gondolkodó gyerekeket nevelő szülők tanácsadója.

Alkér Orsolya és cége, a   Csodasuli, már több ezer gyermeknek az "olvasásutálatát" fordította meg, a metematikával kapcsolatos gondjait oldotta fel és tette a gyerekek számára élvezetessé a számukra legnehzebb feladatokat is.

Hírlevelét több, mint 22 ezer ember olvassa.


Az egyik meleg augusztusi estén - amikor a gyermekeim éppen egy túlélő táborban voltak - egy hosszú nap után, gondoltam megpróbálok kikapcsolódni, és leültem a TV elé, hátha van valami nézhető.

Miután bekapcsoltam a TV-t és végignyomkodtam a csatornákat, az egyik film megragadta a figyelmem. Egy apáról és az ötéves fiáról szólt. Az apa egyedül nevelte a fiát igen nehéz körülmények között. Miután a felesége nem bírta tovább a szegénységüket és otthagyta a családját, az apa és a fia utcára kerültek és egy menhelyen laktak...

De nem ez a lényeg!

Persze eddig a történet talán több, mint a szokásos. Minden nehézség ellenére az apa kitartásának köszönhetően végül sikerül egy bróker cégnél elhelyezkednie, ahol aztán fényes karriert fut be, miközben mindenért keményen megdolgozik.

A történet hallatán azt gondolhatod, hogy ez is csak egy szokásos történet, amely arról szól, hogy igenis eljuthat valaki a semmiből a szuper gazdagságig. Azt hiszem, a filmet megnéző legtöbb ember ezt látja meg. De ebben a filmben nem ez volt a lényeg!

Ez itt a lényeg!

Azonban én megláttam és megértettem valami mást. Valami egészen mást, amit szeretnék Veled megosztani és útravalóul adni Neked.

Ami engem lenyűgözött, az apa fia iránti elkötelezettsége volt. Példaértékű volt, amint a legnagyobb nehézségek között is és a legelkeseredettebb szituációkban is képes volt arra, hogy ne engedje magát át a pániknak és önsajnálatnak. Miután nem volt hova menniük, a metró WC-jében való alvást is úgy tudta beállítani, mint egy barlangban való éjszakázást, ahova a dinoszauruszok ellen menekültek be.

Mit csináljak ebben a nehéz helyzetben? - Itt a válasz!

Többször kapok hírlevél olvasóktól tanácsot kérő leveleket, amelyben akár válás akár betegség, stb. miatti nehéz helyzet kezeléséhez kérnek tippeket tőlem. Mindig azt szeretnék megtudni tőlem, mit tegyenek, hogy a gyermeküknek minél kisebb teher legyen az élet hozta nehéz helyzetek elviselése és túlélése.

A párbeszéd

Ebben az apa és fia közötti párbeszédben van egy mondat. Ez az a mondat, amit ha Te is elmondasz gyermekednek egy jól előkészített szituációban, akkor eléred, hogy soha senki miatt nem fogja vágyait és álmait feladni. Még Te miattad sem! Őszintén megmondom, hogy nekem ez tetszett benne a legjobban.

A legtöbb esetben a szülő az, aki nem akarja, hogy gyermeke színész legyen, zenész legyen, orvos legyen, zöldséges legyen, stb. És bár a gyermeknek megvan a saját nagy vágya, kisebb nagyobb próbálkozás után a legtöbbször feladja. (Talán Te is így vagy ezzel? Neked mi volt az álmod gyermekkorodban?)

A gyermekedet megváltó mondat

A lenti idézetben a gyermekedet megváltó mondatot sárgával kiemeltem. Ez az a mondat, amit be kell vésni a szívébe és a fejébe. És akkor nem lesz akadály előtte. Boldog lesz és kész. Ilyen egyszerű! Néha rájövök, hogy a gyereknevelés sokkal egyszerűbb, mint ahogyan azt megéljük vagy képzeljük. Na, nézzük!

Mi is az a mondat?

***

Az ötéves fiú szülinapjára kosárlabdát kért. Apa és fia kosarazni mentek.

- Nézd így dob egy profi! Profi leszek! - mondta a kisfiú

- Ah. Tudod előfordulhat, hogy úgy fogsz kosarazni, mint ahogy én. Az ilyesmi öröklődik és én mindig pocsékul játszottam. Szóval valószínű, hogy beléd sem szorult több tehetség. Azért sok mindenben lehetsz jó, csak ebben nem. Szóval, a helyedben nem erőltetném a ziccert. Ok? - mondta az apa.

- Ok - válaszolt lehorgasztott fejjel Christopher.

- Na dobjál! Te jössz! - folytatta az apa. A fiú csalódottan és rosszkedvűen eldobta a labdát. Majd megfogta és beletette a szatyorba, amiben hozták, jelezve ezzel, hogy "mára" számára vége a kosarazásnak. Az apa ekkor odament hozzá és azt mondta:

- Hé! Ne higgy annak, aki azt mondja: "Nem vagy rá képes"! Nekem se higgy! Érted?

- Igen - néz apjára a kisfiú csodálkozva.

- Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te se tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte! Ennyi.

***

Hát ennyi. Ilyen egyszerű. Ja, és melyik filmről is van szó? A film címe: Boldogság nyomában. Igaz történet alapján.


ala.jpg

Alkér Orsolya

FIGYELEM! Ez a mini tanfolyam ingyenesen elérhető, de csak azok számára, akik feliratkoztak a Csodasuli hírlevélre. Ha szeretnéd, hogy ismerősöd, barátod ne maradjon le erről a lehetőségről, küldd el neki a http://csodasuli.emesz.hu/feliratkozas.php linket, ahol azonnal feliratkozhat. Ha tetszett ez a cikk, küldd tovább batárodnak, ismerősödnek!

cimoldal2.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 119
Heti: 331
Havi: 897
Össz.: 898 549

Látogatottság növelés
Oldal: Csodasuli / Alkér Orsolya
CSODAKÖNYV TÜNDÉR MESE - © 2008 - 2018 - csodakonyv.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »