CSODAKÖNYV TÜNDÉR MESE

CSODÁLATOS MESE NEM CSAK GYEREKEKNEK. KÉT TESTVÉR KALANDJAI CSODAFÖLDÖN, A TÜNDÉREK, KOBOLDOK FÖLDJÉN. GYERMEK OLDALAK!

CSODAKÖNYV

glittermaniaglittermaniaglittermaniaglittermania§

A következő mese szerzői jogvédelem alatt áll!

§

A szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény 1.§-a értelmében a szerzői jog védi az irodalmi, tudományos és művészi alkotásokat.

§

Másolása, terjesztése tilos a szerző engedélye nélkül!

§

Enyedi K. Tünde

Gothic text from pookatoo.com


VALAMIKOR RÉGES-RÉGEN EGY OLYAN VILÁG VOLT, AHOL TERMÉSZETESNEK SZÁMÍTOTT A TÜNDÉREK, KOBOLDOK, VARÁZSLÓK, BOSZORKÁNYOK, ÉS MÁS LÉNYEK JELENLÉTE. KÖZÖTTÜNK ÉLTEK, A SZOMSZÉDAINK VOLTAK. GYERMEKEIK EGYÜTT JÁTSZOTTAK AZ EMBEREK GYERMEKEIVEL. BOLDOGSÁG ÉS BÉKE HONOLT AZ EGÉSZ FÖLDKEREKSÉGEN! EZ A TÖRTÉNET IS EGY ILYEN VILÁGBA REPÍT EL MINKET A KÉPZELET SZÁRNYÁN. KÉT FŐHŐSÜNK CSENGE ÉS ÁBEL TESVÉREK, ÁTLAGOS GYEREKEK, AKIK NAPJAINKBAN ÉLNEK. SEGÍTSÉGÜKKEL BETEKINTHETÜNK EGY EGY OLYAN MESÉS VILÁGBA, MELY MINDEN KÉPZELETET FELÜLMÚL. KAPASZKODJATOK, MERT ELINDULUNK A KÉPZELET SZÁRNYÁN, MELY VISSZAREPÍT A MÚLTBA CSODAFA FÖLDJÉRE. JÓ SZÓRAKOZÁST AZ IDŐUTAZÁSHOZ!


MIT REJT A PINCE


 A testvérek nemrég költöztek új vidéki otthonukba, és nem is sejtik milyen kalandokat fognak átélni. Szabadidejükben kint játszanak a kertben Ez a kert csodákat rejt! Áll benne egy kerekeskút, és egy régi boltíves pince. Ebben a pincében rejtettek el egy magot, mely évszázadok óta szunnyadva várja, hogy valaki megtalálja. A két testvér szívesen keresgél ebben a pincében, mígnem egyszer Ábel rátalál egy különös csillag alakú magra.

-Nézd Csenge, mi lehet ez? - kérdezte Ábel. Szerintem egy mag. - válaszolta Csenge.

-Ültessük el! - javasolta Ábel.

-Rendben! Menjünk, keressünk egy jó helyet a kertben. - mondta Csenge.

Felmentek a pincéből, és elültették a magot a kert végében. Nap mint nap megnézték, kihajtott-e a mag. Öntözték, gyomlálták, és a mag meghálálta a gondoskodást. Egy nap halk csilingelésre lettek figyelmesek. A hang irányába szaladtak, s lássatok csodát, a mag piciny hajtását pillantották meg! Bámulatos gyorsasággal fejlődött, szemmel látható volt, ahogy növekszik. Teltek az évek, és a hajtásból fa cseperedett.


AZ ÁTJÁRÓ

Öt kerek esztendő telt el azóta, hogy a testvérek elültették a magot. A fa hatalmassá lett, és egy villámcsapás következtében vastag törzsében egy üreg keletkezett. A testvérek kamaszkorba léptek, Csenge tizennegyedik, Ábel tizenkettedik esztendejébe lépett. Még mindig szívesen játszanak a kertben, de már a hatalmas fa, s környéke a kedvenc helyük.  Ez a fa látszólag olyan mint egy nagy öreg fa, de gyümölcse az almáéhoz hasonlatos, és belseje egy csillag alakú magot rejt. Ábel kísértést érzett arra, hogy megkóstólja a csábító gyümölcsöt!

-Csenge, megkóstóljuk az almát? - kérdezte Ábel.

-Nem bánom. Ha csak egy kicsit eszünk belőle, talán nem lesz semmi bajunk! - felelte Csenge.

Beleharaptak a gyümölcsbe, és nem is sejtették, hogy életük legnagyobb kalandját élik majd át. Rövid idő elteltével úgy érezték, mintha elálmosodtak volna. Nem tudták ébren vannak, vagy csak álmodnak csupán, mert a fa üregében megpillantották az átjáró fényét. Mivel kíváncsiak voltak, beléptek az üregbe, és a fény ösvényén már repültek is vissza a múltba. Bátortalanul léptek ki a fa üregéből, és egy gyönyörű völgyben találták magukat.

-Gyere Ábel, menjünk ki a tisztásra! Ez csodálatosan szép! -mondta Csenge.

-Szerintem nem otthon vagyunk. De hol lehetünk, mi ez a hely? - kérdezte Ábel.

Miután magukhoz tértek az ámulatból, meglepődve vették észre, hogy a táj hasonlatos ahhoz, ahol éltnek. Ebben a völgyben azonban kevesebb, érdekesebb külsejű házak álltak. Ahogy barangoltak a völgyben, furcsa kinézetű, és öltözetű emberkékkel találkoztak.


..................

-FOLYTATÁS ITT!-


ymqtd9cpqrn9k4mboc7.jpg
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 119
Heti: 334
Havi: 900
Össz.: 898 552

Látogatottság növelés
Oldal: CSODAKÖNYV
CSODAKÖNYV TÜNDÉR MESE - © 2008 - 2018 - csodakonyv.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »