CSODAKÖNYV TÜNDÉR MESE

CSODÁLATOS MESE NEM CSAK GYEREKEKNEK. KÉT TESTVÉR KALANDJAI CSODAFÖLDÖN, A TÜNDÉREK, KOBOLDOK FÖLDJÉN. GYERMEK OLDALAK!

Gothic text from pookatoo.com

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

"Om Mani Padme Hum", written in Tibetan.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Tibet (régebbi helyesírással Thibet) fennsíki terület Közép-Ázsiában (néhány forrás szerint Dél-Ázsiában) és a tibeti nép otthona. Az átlagosan 4900 méter tengerszint feletti magassággal a Föld legmagasabban fekvő sík területe, melyet az utóbbi néhány évtizedben a „világ teteje”-ként szokás emlegetni. Mikor még Tibet kevésbé volt reflektorfényben, a „világ teteje” kifejezést a Pamír-hegységre alkalmazták.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A proto-tibeti-burmai nyelveket beszélő népek i. e. 4000 előtt válhattak el a kínai nép őseitől, amikor az utóbbiak a Jangce völgyében megkezdték a rizstermelést, az előbbiek pedig továbbra is a nomád életmód mellett tartottak ki. A tibeti és a burmai népek és nyelvek elválása i. e. 500 körülre tehető.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Az első tibeti írásos beszámolók Kr. e. 313-ban keletkeztek. Hiteles történeti leírások azonban Kr. u. 629-ből származnak és Tibet első történelmi királyához, a „tankirálynak” is nevezett Szongcen Gampo nevéhez köthetők.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Tibet ősi vallása, a bon, animizmussal és sámánizmussal volt rokon. Kr. u. 630 körül jelent meg a buddhizmus, melyet az első ismert király, Szongcen Gampo vezetett be. Jelenleg a buddhizmus elterjedt az országban.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A tibeti nyelv és történelem nemzetközileg is jelentős kutatója volt Kőrösi Csoma Sándor, az első tibeti-angol szótár megalkotója.

MANDALÁK

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

VADZSRA

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Az elpusztíthatatlanság Buddhista szimbóluma, erőt és hitet ad a megújulásban. Buddha öt meditációs megtestesítésének az egyike. Segít a tantrik meditációban, koncentrációban. Az anyagi világ kettősségét, függőségét kiküszöböli. Képessé teszi az embert önmaga mindenféle kölcsönös fügőségi viszonyból való felszabadítására. Az elveszett büszkeség visszanyeréséhez, az élet nehéz pillanataiban a szellem megőrzéséhez ad erőt.A vadzsra kezdetben Indrának, a védikus panteon központi alakjának, a villámlás és mennydörgés istenének "napként ragyogó" villámkötege volt, s ily módon az esővel és a termékenységgel is szoros kapcsolatban állt. Késõbb fokozatosan a háromágú szigony alakját öltötte magára, végül, a buddhizmus idején két ilyen háromágú szigony összeillesztése és térbeli kiterjesztése révén kialakult a vadzsra ma is használatos formája. A buddhisták első sorban a gyémánt valós vagy vélt tulajdonságait, a tökéletes tisztaságot, a felülmúlhatatlan szilárdságot, a ritkaságot, a megközelíthetetlenséget és a sérthetetlenséget társítják hozzá.

A témákról bővebb infó:ITT

Create your own banner at mybannermaker.com!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 119
Heti: 316
Havi: 882
Össz.: 898 534

Látogatottság növelés
Oldal: TIBET
CSODAKÖNYV TÜNDÉR MESE - © 2008 - 2018 - csodakonyv.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »